Novost

Atrij znanja dobio svoju krunu

05.11.2019 11:35 Novosti

Veleučilište u Karlovcu od lipnja 2018. godine provodi Projekt „Atrij znanja“ financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga ''Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija''.

Ukupna vrijednost Projekta je 39.051.385,32 HRK, od čega dio EU financiranja iznosi 37.837.729,07 HRK, što ga čini najvećim Projektom financiranim EU sredstvima, na području grada Karlovca, od ulaska Hrvatske u EU.

U sklopu Projekta, od prosinca 2018 godine, provode se radovi na rekonstrukciji zgrade Veleučilišta na Strossmayerovom trgu, koji obuhvaćaju: adaptaciju i proširenje mini pivovare, uređenje novog kemijskog, mikrobiološkog i senzornog laboratorija, natkrivanje atrija i uređenje potkrovlja s knjižnicom, uređenje energetske ovojnice i izmjenu stolarije te uređenje unutrašnjosti atrija s Interpretacijskim centrom. Proteklog tjedna postavljena je čelična konstrukcija teška 30 tona, koja je ujedno i podloga za staklenu površinu kupole, čime je Atrij znanja dobio svoju dugo priželjkivanu krunu!