Novost

Na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji iz područja robotike predstavljen znanstveni rad istraživačkog tima projekta „Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica”

02.09.2022 08:58 Novosti

Članovi projektnog istraživačkog tima sudjelovali su na četverodnevnoj znanstvenoj konferenciji „International Conference on Unmanned Aircraft Systems“, održanoj 21. – 24. lipnja 2022. godine u Dubrovniku. Program se sastojao od prezentiranja znanstvenih radova, pozvanih predavanja, natjecanja i sajma poduzeća, a fokusiran je na područje primjene bespilotnih letjelica.

Članovi tima predstavljali su znanstveni rad naslova „Toward Modular Aerial Robotic System for Applications in Precision Agriculture“, objavljen u zborniku radova „2022 International Conference on Unmanned Aircraft Systems (ICUAS)“ koji se nalazi u IEEE Xplore istraživačkoj bazi podataka. Sudjelovanje na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji iz područja robotike jedna je od aktivnosti projekta „Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica“, a objava znanstvenih radova jedan od pokazatelja uspješnosti projekta.


Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica je projekt koji Veleučilište u Karlovcu s projektnim partnerom Fakultetom strojarstva i brodogradnje Zagreb provodi kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.344.230,79 kuna od čega bespovratna sredstva iznose 85%  dok sredstva prijavitelja i partnera iznose 15%.

Period provedbe je 34 mjeseci, a provodi se na području Karlovačke županije i Grada Zagreba.