Novost

SUDJELOVANJE VELEUČILIŠTA U KARLOVCU NA 20. MEĐUNARODNOJ IZLOŽBI INOVACIJA ARCA 2022

17.10.2022 20:59 Novosti

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, od 13. do 15. listopada 2022. godine održana je 20. međunarodna izložba inovacija ARCA 2022.
Kao i na dosadašnjih izložbama, studenti Veleučilišta imali su priliku predstaviti svoje radove u okviru Udruge inovatora Karlovačke županije.
Studenti Veleučilišta u Karlovcu sa svojim mentorima uspješno su se predstavili na ovogodišnjoj izložbi i osvojili vrijedne nagrade i to sa radovima:
„PRIMJENA KOMPOZITNIH MATERIJALA U IZRADI KRILA ZA HYDROFOIL“, autor - student Domagoj Uremović,  mentorica: dr. sc. Tihana Kostadin – srebrna medalja;
„JEDNOSTAVNI SUSTAV ZA TESTIRANJE LITIJ-IONSKIH ĆELIJA“, autor – student Mario Sučec, mentor: dr. sc. Vladimir Tudić – srebrna medalja;
„INOVATIVNI MODUL ZA DALJINSKO UPRAVLJANJE ROBOTIMA“, autor – student Kristijan Fabijanić, mentor: dr. sc. Denis Kotarski – brončana medalja.
Zahvaljujemo se Udruzi inovatora Karlovačke županije, koja nam je pružila svu potrebnu organizacijsku potporu.
Na spomenutoj izložbi prisutan je veliki broj predstavnika inovatora, tvrtki, akademske zajednice i učenika srednjih škola, pa je ovo dobra promocija Veleučilišta u Karlovcu, pogotovo u STEM području.