Novost

Na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji iz područja automatike predstavljen znanstveni rad istraživačkog tima projekta „Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica”

02.09.2022 09:10 Novosti

Članovi projektnog istraživačkog tima sudjelovali su na trodnevnoj znanstvenoj konferenciji „The 2nd International Conference on Electrical, Computer and Energy Technologies (ICECET 2022)“ održanoj 20.- 22. srpnja 2022. godine u Pragu (Češka). Program se sastojao od prezentiranja znanstvenih radova i pozvanih predavanja, u području inženjerstva koje uključuje područje elektrotehnike, strojarstva i računarstva.

Članovi tima predstavljali su dva znanstvena rada naslova „Fully Actuated Multirotor UAV Control Design and Implementation“ i „An algebric approach to stable online parameter indetification and fault detection“ koji će biti objavljeni u zborniku u sklopu IEEE Xplore istraživačke baze podataka.

Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica je projekt koji Veleučilište u Karlovcu s projektnim partnerom Fakultetom strojarstva i brodogradnje Zagreb provodi kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.344.230,79 kuna od čega bespovratna sredstva iznose 85%  dok sredstva prijavitelja i partnera iznose 15%.

Period provedbe je 34 mjeseca, a provodi se na području Karlovačke županije i Grada Zagreba.