Novost

Poziv na gostujuće predavanje "Je li ovo svijet za mene? Generacijske razlike na poslu i kako pronaći put vlastitog uspjeha"

13.10.2022 10:06 Novosti

Poziv na gostujuće predavanje "Je li ovo svijet za mene? Generacijske razlike na poslu i kako pronaći put vlastitog uspjeha" prof. dr. sc. Darje Maslić Seršić sa Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Predavanje će se održati u srijedu 19.10.2022. u terminu 13:00-14.30 u predavaonici 1/1.

Sažetak:
Uvod: razlike u stavovima prema radu i radnom ponašanju između različitih generacija: baby boomera, generacije x, milenijalaca ili generacije y te najmlađe, generacije z. Odgovori na pitanja: Kako uopće definiramo generacije? Što karakterizira mišljenja i ponašanja pojedine generacije? Koji su izvori nerazumijevanja i sukoba među generacijama?
U središnji dio: analiza specifičnosti novih generacija – y i z te preporuke za uspješno traženje posla na hrvatskom i europskom tržištu rada. Proces aktivnog traženja posla te uloga ljudskog i socijalnog kapitala u kreiranju uspješne karijere.
U završnom dijelu, polaznici će imati priliku analizirati vlastiti socijalni kapital te se upoznati s tehnikama umrežavanja s ciljem dolaska do željenog posla.
Predavanje će biti održano u okviru projekta "Snaga vještina - unapređenje stručne prakse na stručnim studijima Veleučilišta u Karlovcu"