Povijest

Kratki pregled dosadašnjih skupova

Veleučilište u Karlovcu iniciralo je 2006. godine okupljanje stručnjaka iz područja sigurnosti i zaštite na radu u okviru stručno-znanstvenog skupa „Zaštita na radu i zaštita zdravlja“ uz suorganizaciju Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnosti na radu, Hrvatskog ergonomskog društva i Boise State University - Center for Health Policy - Boise, Idaho (USA)

1. Stručno- znanstveni skup „Zaštita na radu i zaštita zdravlja“ održao se 27.09.-29.09.2006. godine u prostorima Hrvatskog olimpijskog centra (HOC), Bjelolasica.

Na skupu je prezentirano 69 radova znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske, USA, BIH i Slovenije. U radu skupa ukupno je sudjelovalo oko 120 osoba gdje su uz predavače bili predstavnici sindikata, tvrtki i sponzori skupa.

2. Međunarodni stručni-znanstveni skup „Zaštita na radu i zaštita zdravlja“ održan je 24.09.-27.09.2008. godine u prostorima Hrvatskog olimpijskog centra (HOC), Bjelolasica. Na skupu je prezentirano 87 radova te ukupno sudjelovalo 168 autora i koautora iz Austrije BiH, Brazila, Češke, Hrvatske, Italije, USA, Slovenije i Srbije.

U okviru skupa održana su 2 okrugla stola:

- Stres na radnom mjestu

- Mobbing na radnom mjestu

U radu skupa sudjelovali su stručnjaci raznih struka, predstavnici sindikata poslodavaca ugledni profesori sa fakulteta državni dužnosnici, nevladine udruge i dr.

3. Međunarodni stručno-znanstveni skup „Zaštita na radu i zaštita zdravlja“ održan je 22.09.-25.09.2010. godine u prostorima hotela Resort Borik-Zadar. Na skupu je prezentirano 102 rada uz sudjelovanje 169 autora i koautora iz Hrvatske, Argentine, USA, Makedonije, Srbije, BiH, Slovenije, Slovačke, Kolumbije, Italije. Skupu je prisustvovalo oko 220 sudionika kao predstavnici gospodarstva, predstavnici sindikata, specijalisti medicine rada i dr.

U okviru skupa održana su 2 okrugla stola:

- Procjena opasnosti

- Nadzor u ordinaciji medicine rada

4. Međunarodni stručno-znanstveni skup „Zaštita na radu i zaštita zdravlja“ održan je 19.09.-22.09.2012. godine u prostorima hotela Resort Borik Zadar. Na skupu je prezentirano 126 radova uz sudjelovanje 240 autora i koautora iz Hrvatske, Makedonije, BiH, Slovačke, Srbije, Slovenije, Portugala, Italije. U okviru skupa održana su dva okrugla stola:

- Rasprava o prijedlogu Zakona o zaštiti na radu

- Prevencija HIV/AIDS-a kod radnika migranata i članova

U okviru skupa prisustvovalo je oko 240 sudionika kao predstavnici gospodarstva, predstavnici sindikata, specijalist medicine rada i dr.

5. Međunarodni stručno - znanstveni skup „Zaštita na radu i zaštita zdravlja“ održan je od 17. do 20. rujna 2014. godine u prostorima hotela Resort Borik Zadar. Na skupu je prezentirano 132 rada uz sudjelovanje 250 autora i koautora iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Srbije, Italije, USA-a. U okviru skupa održan je okrugli stol na temu „Stres na radnom mjestu“.

U okviru skupa prisustvovalo je oko 240 sudionika (autori i koautori radova, predstavnici medicine rada, predstavnici gospodarstva, predstavnici sindikata i dr.)

6. Međunarodni stručno - znanstveni skup "Zaštita na radu i zaštita zdravlja" održan je od 21. do 24. rujna 2016. godine u prostorima hotela Resort Borik Zadar. Na skupu je prezentirano 147 rada uz sudjelovanje 250 autora i koautora iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Srbije, Italije, USA-a. U okviru skupa održana su dva okrugla stola na teme: „Liječnička svjedodžba/uvjerenje-problemi u praksi“ i „Mirenje kao učinkovit model rješavanja radnih sporova iz područja zaštite na radu“.  

U okviru skupa prisustvovalo je oko 240 sudionika (autori i koautori radova, predstavnici medicine rada, predstavnici gospodarstva, predstavnici sindikata i dr.)

7. Međunarodni stručno - znanstveni skup "Zaštita na radu i zaštita zdravlja" održan je od 12. do 15. rujna 2018. godine u prostorima hotela Resort Borik Zadar. Na skupu je prezentirano 132 rada uz sudjelovanje 244 autora i koautora iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Srbije i Argentine. U okviru skupa održan je okrugli stol na temu: „Bolovanje i radna sposobnost – zajednički problem liječnika obiteljske medicine, HZZO-a, vještaka ZOSI-ja, specijaliste medicine rada, poslodavca i osiguranika“. 

U okviru skupa prisustvovalo je oko 156 sudionika (autori i koautori radova, predstavnici medicine rada, predstavnici gospodarstva, predstavnici sindikata i dr.)

Dobro došli!

Organizacijski odbor