O nama

Po prvi puta, u 16 godina djelovanja Veleučilišta u Karlovcu i izmjene niza sekcija, sa radom je započela još jedna. Glumačka sekcija, koja je nastala na inicijativu dvojice studenata. Matija Bažulić i Filip Bašić, uz blagoslov dekana, na Veleučilištu, odvažili su se studentima ponuditi nešto novo i zanimljivo.

Inicijativa je pokrenuta početkom prošle akademske godine 2012./2013., dok je službeni datum osnivanja 14. studeni 2012. godine. Cilj glumačke sekcije je, kao prvo, okupiti studente koji se vole zabavljati i koji se ne boje pokazati svoje emocije, kao drugo, razvijati kreativne ideje – u ovom slučaju predstave te kao treće, sve to u dobroj kombinaciji uprizoriti na kazališnim daskama koje život znače.

No, interes studenata je i dalje relativno slab. Ekipa sekcije radi na tome da osvijesti studente o svom radu i postojanju. Mogući razlozi malo manjeg odaziva je nedovoljna informiranost naših studenata uopće o postojanju i radu sekcije. Također tu je i neobaviještenost drugog dijela Veleučilišta, točnije odjela u ulici Ivana Meštrovića, koji je dislociran te velika nezainteresiranost studenata za rad u jednoj takvoj sekciji. Za sudjelovanje i nastupu na kazališnim daskama ipak treba određena doza hrabrosti koju većina misli da nema, a tu su i predrasude određenog dijela studenata. U nadolazeće vrijeme sekciju očekuju zasigurno brojni izazovi i novi "komadi" koje će kroz nadolazeće godine predstavljati nove generacije ove sekcije, a na ovoj generaciji je da zainteresira i potakne mlađe generacije na uključenje i sudjelovanje ne samo u glumačkoj, nego i ostalim sekcijama.