Knjižnica

Knjižnica će biti zatvorena 27.6. i 29.6.2018. godine.

VRAĆANJE POSUĐENIH KNJIGA BEZ ZAKASNINE

Obavještavaju se svi korisnici knjižnice da se zbog predstojeće revizije knjižničnog fonda  od 6.11. do 20.11. 2017. godine  knjige mogu vratiti bez plaćanja zakasnine!

OBAVIJEST - REVIZIJA KNJIŽNIČNOG FONDA

REVIZIJA KNJIŽNIČNOG FONDA VELEUČILIŠTA U  KARLOVCU PROVEST ĆE SE U PERIODU OD 13.11. DO 15.12. 2017. GODINE. 

U vremenu od 11.12. do 15.12. knjižnica će biti zatvorena za korisnike zbog završnih radova revizije knjižnične građe u otvorenom pristupu.

Mole se svi studenti koji imaju posuđene knjige da se jave u knjižnicu.

Dana 30.6.2017. godine knjižnica neće raditi.

 

 

OBAVIJEST-SKUPNI KATALOG KNJIGA I ČASOPISA

 

 

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu je u suradnji s ostalim knjižnicama iz sustava znanosti i visokog obrazovanja Republike Hrvatske uspostavila  testnu inačicu skupnog kataloga  koji je javno dostupan na adresi http://skupnikatalog.nsk.hr , a preko koje možete pretraživati i fond naše knjižnice. 
Skupni katalog na suvremen način  pruža informacije  o različitim izvorima dostupnim u više od 45 knjižničnih kataloga sveučilišnih, visokoškolskih te specijalnih knjižnica u Republici Hrvatskoj, kao i u najbogatiji katalog Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. 

 

 

 

Nabava baza podataka u 2017. godini

Sukladno Sporazumu o suradnji između Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike od 23. travnja 2015. godine, Savjetodavno povjerenstvo je na zajedničkoj sjednici s Pregovaračkim timom održanoj 23.1.2017. i na elektroničkoj sjednici održanoj 27.1.2017. predložilo preliminarnu listu baza podataka koje će se nabavljati u 2017. (sufinancirano s 85% iznosa iz sredstava Projekta e-izvori i 15% iznosa iz sredstava MZO-a) te Prijedlog baza koje bi se financirale iz sredstava MZO-a (planirano u Državnom proračunu na izvoru 11 – Opći prihodi i primici).

Pročitajte više na http://baze.nsk.hr/nabava-baza-podataka-2017/

 

VRAĆANJE KNJIGA BEZ PLAĆANJA ZAKASNINE

Povodom proslave 20. obljetnice Veleučilišta u Karlovcu, u razdoblju od 27. 3. do  31. 3. 2017 godine knjige se mogu vratiti bez plaćanja zakasnine.

U tome će tjednu knjižnica raditi od 8.30 do 17.30 sati.

Pristup bazi s nacionalnom licencom BioOne Complete

Baza  BioOne Complete cijeloj hrvatskoj akademskoj zajednici nudi pristup tekstovima iz područja ekologije, biologije i znanosti o okolišu. Ova zbirka časopisa pokriva teme kao što su biološka raznolikost, klimatske promjene, upravljanje prirodnim resursima. 

Više informacija možete pročitati na http://baze.nsk.hr/baza/bio-one/

 

                   14. međunarodna izložba inovacija ARCA 2016

Izložba se održava od 20. do 22. listopada 2016. godine od 10 do 19 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.
Na izložbi će se predstaviti 180  inovacija iz Hrvatske i svijeta i dati presjek hrvatskih i svjetskih trendova u stvaranju novih inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija. Partner je ovogodišnje 14. međunarodne izložbe inovacija ARCA 2016 Kineska asocijacija inovatora (CAI). Izložba će biti ponajviše usmjerena prema mladim inovatorima i aktivnostima koje potiču njihovu kreativnost i inovativnost.
U sklopu Izložbe, 21. listopada 2016. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održat će se forum  “Inovacije- pokretač razvoja“.


Sve izložbe i programi su besplatni za posjetitelje.

Više pročitajte na http://www.arca.com.hr/ 

 DIGITALNI AKADEMSKI REPOZITORIJ VELEUČILIŠTA U KARLOVCU

U kolovozu 2015. godine uspostavljen je DABAR-digitalni akademski repozitorij za pohranu završnih radova svih ustanova u visokom obrazovanju. Nastao je u suradnji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i računskog centra Srce uz financijsku  podršku Ministarstva obrazovanja. Prema izmjenama  Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju  Veleučilišta i visoke škole dužne su završne radove studija kopirati u javnu internetsku bazu završnih radova NSK.

U sklopu sustava Digitalnih akademskih arhiva i repozitorija (DABAR) kreiran je i  institucijski repozitorij Veleučilišta u Karlovcu s ciljem pohranjivanja završnih radova studenata.

Repozitoriju se može pristupiti na linku https: //repozitorij.vuka.hr .

E-knjiga PDF

Svim zainteresiranim čitateljima, a osobito profesorima i  studentima sa studija Lovstva  predlažemo da pročitaju priručnik Ronalda Pichlera Priručnik za lovačke udruge i lovačka društva - statut, poslovnici i pravilnici.

Priručnik je objavljen na mrežnoj stranici www.lovacki-savez-sisak.hr i može se besplatno preuzeti.

 

 

OBAVIJEST

Poštovani korisnici,

zakasnina za prekoračenje dopuštenog roka posudbe iznosi 0,50 kn po danu za svaku posuđenu knjigu.