Knjižnica

OBAVIJEST-NOVO

Obavještavaju se svi korisnici knjižnice da svoj dolazak najave telefonom ili putem e-maila na adresu maja.klicaric(at)vuka.hr  ili knjiznica@vuka.hr.

OBAVIJEST

Zbog kolektivnog godišnjeg odmora knjižnica će biti zatvorena od 28. srpnja do 21. kolovoza 2020. godine.

NOVO RADNO VRIJEME KNJIŽNICE

Od 3.veljače 2020. godine knjižnica ima novo radno vrijeme:

ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak  8.00 do 16.00 sati   (pauza od 12.00 do 12.30)

utorak   12.00 do 20.00 sati    (pauza od 16.00 do 16.30)

Pristup bazi s nacionalnom licencom BioOne Complete

Baza  BioOne Complete cijeloj hrvatskoj akademskoj zajednici nudi pristup tekstovima iz područja ekologije, biologije i znanosti o okolišu. Ova zbirka časopisa pokriva teme kao što su biološka raznolikost, klimatske promjene, upravljanje prirodnim resursima. 

Više informacija možete pročitati na http://baze.nsk.hr/baza/bio-one/

 DIGITALNI AKADEMSKI REPOZITORIJ VELEUČILIŠTA U KARLOVCU

U kolovozu 2015. godine uspostavljen je DABAR-digitalni akademski repozitorij za pohranu završnih radova svih ustanova u visokom obrazovanju. Nastao je u suradnji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i računskog centra Srce uz financijsku  podršku Ministarstva obrazovanja. Prema izmjenama  Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju  Veleučilišta i visoke škole dužne su završne radove studija kopirati u javnu internetsku bazu završnih radova NSK.

U sklopu sustava Digitalnih akademskih arhiva i repozitorija (DABAR) kreiran je i  institucijski repozitorij Veleučilišta u Karlovcu s ciljem pohranjivanja završnih radova studenata.

Repozitoriju se može pristupiti na linku https: //repozitorij.vuka.hr .

E-knjiga PDF

Svim zainteresiranim čitateljima, a osobito profesorima i  studentima sa studija Lovstva  predlažemo da pročitaju priručnik Ronalda Pichlera Priručnik za lovačke udruge i lovačka društva - statut, poslovnici i pravilnici.

Priručnik je objavljen na mrežnoj stranici www.lovacki-savez-sisak.hr i može se besplatno preuzeti.