Knjižnica

RADNO VRIJEME

Knjižnica neće raditi od 20.7. do 15.9.2019. godine zbog radova na rekonstrukciji zgrade.

Radno vrijeme

Zbog korištenja godišnjeg odmora knjižnica će biti zatvorena 21.6. i 24.6.2019. godine.

Obavijest - nova knjiga dr. sc. Damira Kralja

Dr. sc. Damir Kralj, mag. ing.,el. napisao je knjigu Quality Assessment Model of EHR Software in Family Medicine Practices : Approach Based on User Satisfaction te je jedan primjerak poklonio knjižnici Veleučilišta u Karlovcu.

Publikaciju možeti pogledati i pročitati u prostoru knjižnice.

Obavijest o radnom vremenu

Zbog službenih obveza knjižnica neće raditi 14.2., 18.2. i 21.2. 2019. godine.

Obavijest za profesore i studente Lovstva

Obavještavamo vas da je objavljeno 4. izdanje priručnika Ronalda Pichlera Priručnik za lovačke udruge i lovačka društva - statut, poslovnici i pravilnici.

 Priručnik je objavljen na mrežnoj stranici www.lovacki-savez-sisak.hr i može se besplatno preuzeti.

OBAVIJEST- STUDENTSKI IZBORI U KNJIŽNICI

Zbog održavanja studentskih izbora 16.1.2019. godine, korisnici neće moći vraćati i posuđivati knjige.

Zbog kolektivnog korištenja godišnjeg odmora knjižnica neće raditi od 24.12.2018. do 4.1.2019. godine.

OBAVIJEST- NOVO

Dana 23.11.2018. godine knjižnica će biti zatvorena.

OBAVIJEST

Zbog službenih obveza knjižnica će biti zatvorena 24.10. i 6.11.2018. godine.

NOVA OBAVIJEST O PLAĆANJU ZAKASNINA

Zakasnina za prekoračenje roka posude do 30 dana naplaćuje se 0,50 kn po danu za svaku posuđenu knjigu.

 Zakasnina za prekoračenje roka posudbe u trajanju duljem od 30 dana naplaćuje se :

  • 1-3 mj. kašnjenja u iznosu od  30,00 kn
  • 3-6 mj. kašnjena u iznosu  od 50,00 kn
  • 6-9 mj. kašnjenja u iznosu  od 80,00 kn
  • 9 i više mj. kašnjenja u iznosu  od 100,00 kn za svaku posuđenu knjigu.

 

 

VRAĆANJE POSUĐENIH KNJIGA BEZ ZAKASNINE

Obavještavaju se svi korisnici knjižnice da se zbog predstojeće revizije knjižničnog fonda  od 6.11. do 20.11. 2017. godine  knjige mogu vratiti bez plaćanja zakasnine!

OBAVIJEST - REVIZIJA KNJIŽNIČNOG FONDA

REVIZIJA KNJIŽNIČNOG FONDA VELEUČILIŠTA U  KARLOVCU PROVEST ĆE SE U PERIODU OD 13.11. DO 15.12. 2017. GODINE. 

U vremenu od 11.12. do 15.12. knjižnica će biti zatvorena za korisnike zbog završnih radova revizije knjižnične građe u otvorenom pristupu.

Mole se svi studenti koji imaju posuđene knjige da se jave u knjižnicu.

OBAVIJEST-SKUPNI KATALOG KNJIGA I ČASOPISA

 

 

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu je u suradnji s ostalim knjižnicama iz sustava znanosti i visokog obrazovanja Republike Hrvatske uspostavila  testnu inačicu skupnog kataloga  koji je javno dostupan na adresi http://skupnikatalog.nsk.hr , a preko koje možete pretraživati i fond naše knjižnice. 
Skupni katalog na suvremen način  pruža informacije  o različitim izvorima dostupnim u više od 45 knjižničnih kataloga sveučilišnih, visokoškolskih te specijalnih knjižnica u Republici Hrvatskoj, kao i u najbogatiji katalog Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. 

 

 

 

Nabava baza podataka u 2017. godini

Sukladno Sporazumu o suradnji između Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike od 23. travnja 2015. godine, Savjetodavno povjerenstvo je na zajedničkoj sjednici s Pregovaračkim timom održanoj 23.1.2017. i na elektroničkoj sjednici održanoj 27.1.2017. predložilo preliminarnu listu baza podataka koje će se nabavljati u 2017. (sufinancirano s 85% iznosa iz sredstava Projekta e-izvori i 15% iznosa iz sredstava MZO-a) te Prijedlog baza koje bi se financirale iz sredstava MZO-a (planirano u Državnom proračunu na izvoru 11 – Opći prihodi i primici).

Pročitajte više na http://baze.nsk.hr/nabava-baza-podataka-2017/

 

VRAĆANJE KNJIGA BEZ PLAĆANJA ZAKASNINE

Povodom proslave 20. obljetnice Veleučilišta u Karlovcu, u razdoblju od 27. 3. do  31. 3. 2017 godine knjige se mogu vratiti bez plaćanja zakasnine.

U tome će tjednu knjižnica raditi od 8.30 do 17.30 sati.

Pristup bazi s nacionalnom licencom BioOne Complete

Baza  BioOne Complete cijeloj hrvatskoj akademskoj zajednici nudi pristup tekstovima iz područja ekologije, biologije i znanosti o okolišu. Ova zbirka časopisa pokriva teme kao što su biološka raznolikost, klimatske promjene, upravljanje prirodnim resursima. 

Više informacija možete pročitati na http://baze.nsk.hr/baza/bio-one/

 

                   14. međunarodna izložba inovacija ARCA 2016

Izložba se održava od 20. do 22. listopada 2016. godine od 10 do 19 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.
Na izložbi će se predstaviti 180  inovacija iz Hrvatske i svijeta i dati presjek hrvatskih i svjetskih trendova u stvaranju novih inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija. Partner je ovogodišnje 14. međunarodne izložbe inovacija ARCA 2016 Kineska asocijacija inovatora (CAI). Izložba će biti ponajviše usmjerena prema mladim inovatorima i aktivnostima koje potiču njihovu kreativnost i inovativnost.
U sklopu Izložbe, 21. listopada 2016. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održat će se forum  “Inovacije- pokretač razvoja“.


Sve izložbe i programi su besplatni za posjetitelje.

Više pročitajte na http://www.arca.com.hr/ 

 DIGITALNI AKADEMSKI REPOZITORIJ VELEUČILIŠTA U KARLOVCU

U kolovozu 2015. godine uspostavljen je DABAR-digitalni akademski repozitorij za pohranu završnih radova svih ustanova u visokom obrazovanju. Nastao je u suradnji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i računskog centra Srce uz financijsku  podršku Ministarstva obrazovanja. Prema izmjenama  Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju  Veleučilišta i visoke škole dužne su završne radove studija kopirati u javnu internetsku bazu završnih radova NSK.

U sklopu sustava Digitalnih akademskih arhiva i repozitorija (DABAR) kreiran je i  institucijski repozitorij Veleučilišta u Karlovcu s ciljem pohranjivanja završnih radova studenata.

Repozitoriju se može pristupiti na linku https: //repozitorij.vuka.hr .

E-knjiga PDF

Svim zainteresiranim čitateljima, a osobito profesorima i  studentima sa studija Lovstva  predlažemo da pročitaju priručnik Ronalda Pichlera Priručnik za lovačke udruge i lovačka društva - statut, poslovnici i pravilnici.

Priručnik je objavljen na mrežnoj stranici www.lovacki-savez-sisak.hr i može se besplatno preuzeti.